A karácsonyi menüsor első fogásaként tökéletes választás egy melengető, gyorsan elkészíthető leves. Ezek a receptek harmonikusan illeszkednek az ünnepi hangulathoz, mégis könnyen elkészíthetők akár rohanós napokon is.
Klasszikus és egyszerű karácsonyi levesek
-
Aranyló húsleves: csirke-, marha- vagy tyúkhúsleves sok zöldséggel, grízgaluskával vagy cérnametélttel – igazi magyar klasszikus.
-
Sütőtökkrémleves: pürésített sült tök, pirított magokkal, esetleg egy kanál tejszínnel vagy rozmaringgal díszítve.
-
Tejszínes-gombakrémleves: klasszikus csiperke vagy erdei gomba, kevés hagyma, tejszínnel krémesítve, pirított zsemlekockával vagy tökmaggal kínálva.
-
Francia hagymaleves: karamellizált vöröshagyma, alaplé, pirított kenyér, reszelt sajt – mutatós, laktató, mégis olcsó.
-
Vegán zöldségleves: vegyes gyökér- és zöldségfélékből, akár szezonális édesburgonyával vagy céklával.
Különleges, ünnepi ízek egyszerűen
-
Karamellizált hagymaleves, almás borscs, minestrone vagy mandulás-gesztenyés gyors krémlevesek.
-
Ünnepi alma- vagy gyümölcsleves: hidegen vagy melegen tálalva, aszalt gyümölcsökkel, fűszeresen.
-
Krémes sajtleves: gyorsan összeállítható, a reszelt sajt tejszínnel vagy tejföllel és kevés mustárral kicsit pikáns, de ünnepire hangolható.
Olvasnivalók – kattintható ajánlók
Ezek a könnyű, mégis mutatós levesek minden ünnepi menü bevezetőjeként megállják a helyüket, és a kezdő háziasszonyoknak is sikerélményt nyújtanak.
The post Egyszerű karácsonyi levesek – Gyors, mutatós ünnepi receptek appeared first on Karácsonyitipp 2025 – Karácsonyi hírek, tippek, ötletek.
Ez a cikk Egyszerű karácsonyi levesek – Gyors, mutatós ünnepi receptek először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.